2014. július 15., kedd

Csicseriborsó pörkölt




A mai ebédem, annyira jól sikerült :) Imádom a csicseriborsót: önmagában, humusz, tatárbifsztek, és már pörkölt formájában is :)  

Gyorsan elkészült, mivel konzerv csicseriborsót használtam. Természetesen el lehet készíteni nyers hüvelyesből is. 


Ez az étel magáért beszél :)  Imádnivaló  :) :)



Csicseriborsó pörkölt recept 

Úgy imádom a pörköltet, mint Gombóc Artúr a csookolááádéét :)


Hozzávalók 2 főre:

1 db csicseriborsó konzerv
1 db paradicsom
1 db paprika
1 db vöröshagyma
olaj
őrölt pirospaprika
őrölt bors







A vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzá adjuk az őrölt pirospaprikát. 


A meghámozott paradicsomot, a paprikával együtt bele vágjuk.


A csicseriborsót leszűrjük, a levéből tehetünk a pörkölt alapba 1-2 evőkanálnyit, ha jó szaftosan szeretjük. Fedő alatt pár percig főzzük, amíg a paprika megpuhul.


Tálalhatjuk bulgurral, kuszkusszal, hajdinával, akár burgonyával. Nálam basmati rizssel készült, savanyú uborkával kínálva. 










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...