A mai ebédem, annyira jól sikerült :) Imádom a csicseriborsót: önmagában, humusz, tatárbifsztek, és már pörkölt formájában is :)
Gyorsan elkészült, mivel konzerv csicseriborsót használtam. Természetesen el lehet készíteni nyers hüvelyesből is.
Ez az étel magáért beszél :) Imádnivaló :) :)
Csicseriborsó pörkölt recept
Úgy imádom a pörköltet, mint Gombóc Artúr a csookolááádéét :) |
Hozzávalók 2 főre:
1 db csicseriborsó konzerv
1 db paradicsom
1 db paprika
1 db vöröshagyma
olaj
őrölt pirospaprika
őrölt bors
só
A vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzá adjuk az őrölt pirospaprikát.
A meghámozott paradicsomot, a paprikával együtt bele vágjuk.
A csicseriborsót leszűrjük, a levéből tehetünk a pörkölt alapba 1-2 evőkanálnyit, ha jó szaftosan szeretjük. Fedő alatt pár percig főzzük, amíg a paprika megpuhul.
Tálalhatjuk bulgurral, kuszkusszal, hajdinával, akár burgonyával. Nálam basmati rizssel készült, savanyú uborkával kínálva.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése