A rántott kelkáposzta, a burgonya, a fejes saláta tökéletes ízharmóniát alkot.
Érdemes régi kelkáposztából főzni, kevesebb a víztartalma, jobban egyben maradnak a szeletek.
Régi vasárnapi ebédek hangulatát idézi, ez a fenséges étel.
Rántott kelkáposzta recept
Hozzávalók:
1 db kelkáposzta
3-4 ek. teljes kiőrlésű tönköly liszt
zsemlemorzsa
finomliszt
víz
só
olaj
hústű
A kelkáposztát félbe vágjuk, vágott felével a vágódeszkára fektetjük. Ujjnyi szeletet vágunk, azonnal rögzítjük hústűvel a szeletet.
Miután készen vannak a hústűvel rögzített szeletek, vízzel teli lábasba tesszük őket. Forrástól számított egy két percig főzzük. Konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük a felesleges vizet (két törlő közé tesszük).
Hozzá készülünk a panírozáshoz.
Finomlisztet teszünk az egyik tányérba, a másikba teljes kiőrlésű tönköly liszt és só keverékét, amit vízzel palacsinta tészta állagúra hígítunk, a harmadik tálba pedig a zsemlemorzsa kerül.
Panírozás előtt, sózzuk meg a szeletek mindkét oldalát.
Forró, bő olajban aranybarnára sütjük. Papírtörlőre fektetjük, egyesével kihúzzuk a hústűket.
Burgonyával, fejes salátával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése