2013. december 28., szombat

Különleges, fenséges ebéd: A Rántott kelkáposzta



Ahogyan a képre nézek, felelevenedik bennem ennek a fenséges ebédnek az íze. 

A rántott kelkáposzta, a burgonya, a fejes saláta tökéletes ízharmóniát alkot.

Érdemes régi kelkáposztából főzni, kevesebb a víztartalma, jobban egyben maradnak a szeletek.

Régi vasárnapi ebédek hangulatát idézi, ez a fenséges étel.




Rántott kelkáposzta recept 


Hozzávalók:

1 db kelkáposzta
3-4 ek. teljes kiőrlésű tönköly liszt
zsemlemorzsa
finomliszt
víz

olaj
hústű




A kelkáposztát félbe vágjuk, vágott felével a vágódeszkára fektetjük. Ujjnyi szeletet vágunk, azonnal rögzítjük hústűvel a szeletet.


Miután készen vannak a hústűvel rögzített szeletek, vízzel teli lábasba tesszük őket. Forrástól számított egy két percig főzzük. Konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük a felesleges vizet (két törlő közé tesszük). 


Hozzá készülünk a panírozáshoz.
Finomlisztet teszünk az egyik tányérba, a másikba teljes kiőrlésű tönköly liszt és só keverékét, amit vízzel palacsinta tészta állagúra hígítunk, a harmadik tálba pedig a zsemlemorzsa kerül.


Panírozás előtt, sózzuk meg a szeletek mindkét oldalát.

Forró, bő olajban aranybarnára sütjük. Papírtörlőre fektetjük, egyesével kihúzzuk a hústűket.

Burgonyával, fejes salátával tálaljuk.















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...