A legfinomabb hagymás törtkrumpli készítésének, egyetlen egy titka van: a krumplit sütőben, héjastól kell sütni.
Ennek az ételnek lelke van, mindig a nagypapám jut róla eszembe <3
Sokszor sütött vacsorára ilyen krumplit az anyukámnak és a nagybátyámnak, amikor még gyerekek voltak.
Nálunk Szenteste elengedhetetlen, hogy az ünnepi asztalon ott legyen ez az étel, a dinsztelt káposztával együtt.
Igazi téli estékre való vacsora önmagában savanyúsággal, kenyérrel, forró teával, ill. szójatepertővel.
Hagymás törtkrumpli recept
10 db közepes nagyságú krumpli
1 fej vöröshagyma
olaj
só
A krumplikat 180 fokon, héjastól megsütjük.
Közben a hagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, olajon megdinszteljük.
Ha megsült a krumpli, egy tálba tesszük, kevés vízzel meglocsoljuk (csak annyival, hogy ne álljon alatta a víz), konyharuhával letakarjuk 10-15 percre. Lehúzzuk a héjját, félbevágva a hagymához adjuk, villával összetörjük, sózzuk. Nyugodtan adjunk hozzá annyi olajat, hogy ne legyen se száraz, se olajtól totyogó.
Savanyúsággal, kenyérrel önálló vacsoraként is tálalhatjuk, viszont köretként is kiválló.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése