2013. december 30., hétfő

Nagyi diófelfújtja :)




Mindig imádtam, mikor nagyi felfújtat sütött. Gyerekjáték volt vegánosítani a receptjét, hiszen csak a tehén tejet kell növényivel helyettesíteni. 

Hatalmas kuglóf formánk van, nagy adag felfújt lesz belőle, viszont még sohasem romlott meg egy falat sem :)

Reszelt almával lehet még fokozni az ízhatást.


Diófelfújt recept


Hozzávalók: 

(27 cm-es átmérőjű kuglóf formához)

tészta:
1,3 liter növényi tej
8 db zsemle
6 ek. cukor
1 cs. vaníliás cukor
1/2 citrom leve
1 tk. fahéj (csapott kanál)
vaj a kuglóf forma kikenéséhez

töltelék:
15 dkg darált dió
7 dkg cukor
barack lekvár


A zsemléket előző este felszeleteljük, legyen idejük szikkadni.

A tejet a cukorral, vaníliás cukorral felforraljuk. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a fahéjat, és a citromlevet. Ráöntjük a szeletekre vágott zsemlékre. Addig áztassuk, míg minden egyes szelet megpuhul, megszívja magát a tejjel.

A kuglóf formát kivajazzuk. A zsemle egyik részét bele öntjük, megkenjük lekvárral, megszórjuk a cukrozott dióval. Végül a zsemle másik részét is ráöntjük.

Előmelegített sütőben, 180 fokon egy órán át sütjük. Végezzünk tűpróbát.












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...