2013. december 5., csütörtök

Kesudió palacsinta házi fügelekvárral :)




Ez egy nagyon finom palacsinta :) Egyszerű az elkészítése, érdemes kipróbálni az egyedülálló íze miatt. 

Idén először főztünk be füge, körte, és szilvalekvárt. Nekünk a  kesudió ízéhez a fügelekvár ízlett a legjobban. 

Glutén érzékenyek is bátran fogyaszthatják.


Kesudió palacsinta


hozzávalók 7 db palacsintához:


8 dkg kesúdió
3/4 csésze rizsliszt
1 cs. vaniliáscukor
1 ek. agave szirup
1,5 csésze víz
csipetnyi só

1 csésze/ 250 ml


A hozzávalókat turmixgépbe tesszük, össze turmixoljuk. 10 percig  állni hagyjuk

Sütés előtt keverjük át a tésztát, majd süssük meg a palacsintákat.

Ízlés szerinti lekvárral (füge, körte,stb.) vagy öntettel (juharszirup, kesudió öntet, stb.) tálaljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...