2013. november 28., csütörtök

Sólet vegánul


Kitűnő fehérje forrás, ráadásul bab+hüvelyes kombináció, amely által teljes értékű fehérjéhez juthatunk :)

Ízvilága a csilis babéhoz hasonló (fűszerezése miatt). Szeretem az árpát és a babot így együtt.

Akinek hiányzik a füstölt íz, az feltétlenül tegyen bele gabonakolbászt, vagy gabona gömböcöt.

Másnapra még jobban össze érnek az ízek, szerintem sokkal finomabb :)




Sólet recept 




hozzávalók 2 főre:

1 db fehérbab konzerv
10 dkg árpa
1 szál sárgarépa
1/2 szál fehérrépa
közepes fej vörös hagyma
1 gerezd fokhagyma
1/2 ek. bazsalikom
1/2 ek. őrölt kömény
őrölt pirospaprika (a színe kedvéért)

bors


Az árpát kétszeres mennyiségű vízzel tegyük fel főni, nagyjából 20 perc alatt készül el.

Tisztítsuk meg a zöldségeket. A répát és a vörös hagymát apró kockákra vágjuk, a fokhagymát lereszeljük.

Kevés olajon pirítsuk meg őket, ettől még zöldségesebb lesz az íze. Öntsük fel 2,5 dl vízzel, és a babkonzerv leszűrt levével.

Ízlésünknek megfelelően fűszerezzük, addig főzzük, míg a répa megpuhul.

Amikor az árpa megfőtt, tegyük bele a babbal együtt a sólet alapba, 5-10 percig alacsony hőfokon főzzük.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...