2013. november 27., szerda

Zellerkrémleves, pirított kenyér kockákkal



Szeretek krémlevest készíteni. Finom, gyors, egyszerű, és mással is tudok foglalkozni, amíg elkészül.

Általában kockákra vágott kenyeret, vagy zsemlét pirítok mellé.

A zeller semleges íze miatt, szinte bármi lehet a második fogás.






Zellerkrémleves, pirított kenyér kockákkal




hozzávalók 2 főre:

közepes méretű zellergumó fele

1 gerezd fokhagyma

kisebb méretű burgonya

2-3 ek. növényi tejszín (szójatejszín)

szerecsen dió

őrölt babérlevél







A zellert és a burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk. A megtisztított fokhagymával együtt, egy lábasba tesszük, 6 dl vízzel felengedjük. Felforraljuk, addig főzzük,amíg a zeller és a burgonya megpuhul.

Óvatosan fűszerezzük, inkább kevesebbet, mint többet tegyünk bele, ezek a fűszerek erőteljes ízűek.

Ha a zeller és a burgonya megfőtt, botmixerrel, vagy turmixgéppel összeturmixoljuk a levest. 

Bele tesszük a tejszínt, felforraljuk. Kevés olajon megpirítjuk a kenyér, illetve zsemle kockákat.

Forralás után készen is van a leves.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...