2013. november 9., szombat

A Lencsehurka



Újonnan induló blogom első bejegyzéseként a leges legnagyobb kedvencet választottam: A Lencsehurkát!

Amellett, hogy nagyon finom (a májas hurka ízére hasonlít), egyszerűen és gyorsan elkészíthető, ami nálam fontos szempont. 
A mi étlapunkon minden héten szerepel :)



Lencsehurka


Hozzávalók

1 csésze lencse (12 dkg)
1 csésze barna rizs (12 dkg)
1 fej vöröshagyma
Só, bors, vegeta (szárított lestyán)
1, 5 tk. őrölt kömény
1 tk. majoránna,


Köretnek: tepsiben sült burgonya





A lencsét és a rizst, külön - külön feltesszük főni. A rizst 2 csésze vízzel főzzük (mindig kétszeres mennyiségű vízben főzzük a barna rizst). Nem fontos fűszerezni, mert így hamarabb megfő.
A lencsét, annyi vízben főzzük, hogy jól ellepje. Ha megfőtt leszűrjük.


Közben megdinszteljük kevés olajon a hagymát. Majd, ha már kihűlt, a rizzsel, lencsével,és a fűszerekkel együtt összegyúrjuk.
Hosszúkás formájú hengereket formázunk belőle (4 db).
Egy tepsit kikenünk olajjal, beletesszük a hurkákat, a tetejüket meglocsoljuk egy kevés olajjal, majd 180 fokon kb. 15-20 percig sütjük.



A burgonyát chips vagy hasáb alakúra szeleteljük, sózzuk. Sütőben 220 fokon aranybarnára sütjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...