A kömény és a bazsalikom különleges ízt ad ennek az ételnek. Nagyon sűrű, kifejezetten laktató.
Ahogyan a címében is szerepel, akár szendvics feltétként is fogyasztható. Aki az egynemű feltéteket kedveli, az botmixerrel, turmixgéppel pépesítheti. Várjuk meg, amíg kihűl, majd pirítóssal tálaljuk.
Ebédnek jó párosítás köményes-sós rúddal.
Vörös
lencsés – bulguros egytálétel ill. szendvics feltét
Hozzávalók 2 főre:
15 dkg vörös lencse
5 dkg bulgur
1 közepes nagyságú sárgarépa (apró kockákra vágva)
1 kisebb szál fehérrépa (apró kockákra vágva)
1 fej vöröshagyma
Bazsalikom
Őrölt kömény
Só
Kevés olajon megdinszteljük a vöröshagymát, minden hozzávalót hozzáadunk, 6 dl vízzel felengedjük.
30-40 percig főzzük (amíg a bulgur megpuhul), közben kevergessük.
Ha szükséges, főzés közben adhatunk még vizet hozzá.
Tálalhatjuk tört krumplival,rizzsel, savanyúsággal , vagy csupán friss finom kenyérrel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése