A zabpehely fasírt tovább fejlesztett változata :) Csupán annyival tér el tőle, hogy van benne még párolt zöldborsó és sárgarépa is.
Egy picivel több ideig tart az elkészítése (zöldségek tisztítása, darabolása, párolása).
Fagyasztott borsót szoktam használni, természetesen frissből is nagyon finom.
A répa és a borsó mennyisége ízlés kérdése, lehet bele akár többet, akár kevesebbet is tenni.
Az anyukám kedvenc fasírtja :)
Zöldséges zabpehely fasírt
hozzávalók 2-3 főre:
6 dkg zabpehely
2 ek. zsemlemorzsa (ezt a fasírt tésztájába keverjük bele)
közepes méretű sárgarépa
3 ek. zöldborsó
kis fej vöröshagyma
3 ek. zöldborsó
kis fej vöröshagyma
egy gerezd fokhagyma
őrölt pirospaprika
só, bors, vegeta / szárított lestyán
zsemlemorzsa a panírozáshoz
Addig megtisztítjuk és felaprítjuk a vöröshagymát, fokhagymát. A répát, a borsót villával össze nyomjuk.
Az összes hozzávalót összegyúrjuk, ha túl híg, akkor zsemlemorzsát, ha túl kemény, száraz, akkor egy kis vizet adunk hozzá.
Golyókat formázunk belőle, zsemlemorzsába hempergetjük, kissé ellapítjuk, hogy pogácsa alakúak legyenek.
175 fokon 45 percig sütjük, félidőben megfordítjuk.
Megtisztítjuk a sárgarépát, kockára vágjuk. A zöldborsóval együtt puhára főzzük. (kevés vizet adjunk hozzá)
A zabpelyhet forró vízzel leöntjük, úgy hogy jól ellepje, nagyjából 5-10 perc alatt puhul meg.
A zabpelyhet forró vízzel leöntjük, úgy hogy jól ellepje, nagyjából 5-10 perc alatt puhul meg.
Addig megtisztítjuk és felaprítjuk a vöröshagymát, fokhagymát. A répát, a borsót villával össze nyomjuk.
Az összes hozzávalót összegyúrjuk, ha túl híg, akkor zsemlemorzsát, ha túl kemény, száraz, akkor egy kis vizet adunk hozzá.
Golyókat formázunk belőle, zsemlemorzsába hempergetjük, kissé ellapítjuk, hogy pogácsa alakúak legyenek.
A tepsit kiolajozzuk, beletesszük a fasírtpogácsákat, a tetejükre egy pici olajat öntünk, hogy ne száradjanak ki.
175 fokon 45 percig sütjük, félidőben megfordítjuk.
(főzés közben) |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése