Szeretek krémlevest készíteni. Finom, gyors, egyszerű, és mással is tudok foglalkozni, amíg elkészül.
Általában kockákra vágott kenyeret, vagy zsemlét pirítok mellé.
A zeller semleges íze miatt, szinte bármi lehet a második fogás.
Zellerkrémleves, pirított kenyér kockákkal
hozzávalók 2 főre:
közepes méretű zellergumó fele
1 gerezd fokhagyma
kisebb méretű burgonya
2-3 ek. növényi tejszín (szójatejszín)
szerecsen dió
őrölt babérlevél
só
A zellert és a burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk. A megtisztított fokhagymával együtt, egy lábasba tesszük, 6 dl vízzel felengedjük. Felforraljuk, addig főzzük,amíg a zeller és a burgonya megpuhul.
Óvatosan fűszerezzük, inkább kevesebbet, mint többet tegyünk bele, ezek a fűszerek erőteljes ízűek.
Ha a zeller és a burgonya megfőtt, botmixerrel, vagy turmixgéppel összeturmixoljuk a levest.
Bele tesszük a tejszínt, felforraljuk. Kevés olajon megpirítjuk a kenyér, illetve zsemle kockákat.
Forralás után készen is van a leves.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése