Egy igazi nyáridéző étel :) Napon érett paradicsomból készült saláta, pikáns fűszerezésű padlizsán, ropogós burgonyával.
Igen! Ez az étel nyáron az igazi. Nem is szoktunk ősszel, télen padlizsánt venni, a múlt héten viszont kivételt tettünk :) hááát a padlizsán nagyon finom lett, mind mindig, de a paradicsom saláta :( nem is hasonlított az íze rá.
Az édesanyám egy-két évvel ezelőtt, elvégzett egy biokertész tanfolyamot. Azóta lelkesen biokertészkedik, a család örömére :) Mindketten imádjuk a paradicsomot, és a paradicsomos ételeket. Ilyenkor hiányzik az igazi paradicsom íz.
Ez az étel 30 perc alatt nem készül el, kicsit időigényes, viszont határozottan megéri elkészíteni:) Sokat kell utána inni, a gyomornak sem a legkönnyebb fogás :) óvatosan szabad a mustárral és a borssal bánni.
Sütésnél folyamatosan vigyázni kell rá, könnyen odaég. A sütési idő ízlés kérdése, mi szeretjük jó ropogósan, inkább túl sütve.
A legelső, és a legutolsó szeletet is, ami szinte csak a padlizsán héjából áll, érdemes felhasználni (nekem ez a kedvencem részem).
A paradicsom salátát én például úgy eszem, hogy a kockára vágott paradicsomon és hagymán kívül, csak olajat teszek rá, még sót sem. Anyu cukros, ecetes lével önti le az ővét.
Grillezett
padlizsán
Közepes padlizsán
Krumpli
Paradicsom
Hagyma
Sült krumpli fűszersó
Mustár
Olaj
Bors
Só
A padlizsánt megmossuk, felszeleteljük (kb. ujjnyi vastagságúra, illetve ízlésünknek megfelelően lehet akár vastagabb, vagy vékonyabb is).
A szeleteket egyesével bekenjük mindkét oldalukon mustárral, meghintjük egy kevés borssal.
A bepácolt szeleteket egymásra tesszük, kevés olajat
locsolunk közéjük.
Hagyjuk pácolódni úgy 20 percig. Majd kevés olajon serpenyőben közepes lángon, oldalanként 5-6 percig sütjük.
A krumplit meghámozzuk, gerezdekre vágjuk, sózzuk,
fűszerezzük, majd 220 C-on ropogósra sütjük.
A paradicsomsalátával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése