Első ránézésre idegenkedtem tőle. Majd egyre jobban megtetszett az ötlet, gondoltam gyorsan ki is próbálom, elkészítem a szülinapom alkalmából.
Izgultam, milyen lesz a fogadtatása. Hála Istennek jól sikerült, mindenkinek ízlett :)
Annyi kifogás érte mindösszesen (mint a mogyoró húst), hogy legközelebb ne tört krumpli legyen mellé a köret, hanem inkább rizs vagy bulgur.
Elhangzott a varázs mondat is: "ilyet főzzél majd még máskor is" :)
Elképesztően egyszerű az elkészítése.
Zöldborsó pörkölt recept
hozzávalók 2 főre:
20 dkg zöldborsó
2 közepes méretű paradicsom
1 közepes méretű sárga húsú paprika
1 közepes fej vörös hagyma
olaj
őrölt pirospaprika
őrölt bors
só
Pörkölt alapot készítünk.
A vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a pirospaprikát.
Bele vágjuk a meghámozott paradicsomot, paprikát.
Ezután bele tesszük a zöldborsót, ízesítjük a fűszerekkel. Felöntjük kb. 2 dl vízzel.
Fedő alatt addig főzzük, amíg a borsó megpuhul (ennek az ideje függ a borsó minőségétől, illetve attól is, hogy friss vagy fagyasztott borsót használunk e).
(főzés közben) |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése