2013. november 27., szerda

Zöldborsó pörkölt magyarosan



Első ránézésre idegenkedtem tőle. Majd egyre jobban megtetszett az ötlet, gondoltam gyorsan ki is próbálom, elkészítem a szülinapom alkalmából.

Izgultam, milyen lesz a fogadtatása. Hála Istennek jól sikerült, mindenkinek ízlett :)

Annyi kifogás érte mindösszesen (mint a mogyoró húst), hogy legközelebb ne tört krumpli legyen mellé a köret, hanem inkább rizs vagy bulgur.

Elhangzott a varázs mondat is: "ilyet főzzél majd még máskor is" :)

Elképesztően egyszerű az elkészítése.


 Zöldborsó pörkölt recept 



hozzávalók 2 főre:

20 dkg zöldborsó
2 közepes méretű paradicsom
1 közepes méretű sárga húsú paprika
1 közepes fej vörös hagyma
olaj
őrölt pirospaprika
őrölt bors



Pörkölt alapot készítünk.
A vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a pirospaprikát.
Bele vágjuk a meghámozott paradicsomot, paprikát.

Ezután bele tesszük a zöldborsót, ízesítjük a fűszerekkel. Felöntjük kb. 2 dl vízzel.

Fedő alatt addig főzzük, amíg a borsó megpuhul (ennek az ideje függ a borsó minőségétől, illetve attól is, hogy friss vagy fagyasztott borsót használunk e).



(főzés közben)







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...