2013. november 25., hétfő

Magyaros zabpehely fasírt




Feltétként főzelékhez, hamburger zsemlébe zöldségek mellé, főételként burgonyával, savanyúsággal...

Mindenképpen finom :) Csupa olyan hozzávalóból áll ez a recept, amely (nálunk legalább is) mindig van otthon, és még pénztárca kímélő is.

Finom és ízletes, társaságban többször hitték igazi húspogácsának :)  

A pelyhek hajlamosak magukat olajjal megszívni, ezért érdemes inkább tepsiben sütni, mint bő olajban.




Zabpehely fasírt 


hozzávalók 4 főre:

12, 5 dkg zabpehely
5 dkg zsemlemorzsa (ezt a fasírt tésztájába keverjük bele)
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
őrölt pirospaprika
só, bors, vegeta / szárított lestyán
zsemlemorzsa a panírozáshoz


A zabpelyhet forró vízzel leöntjük, úgy hogy jól ellepje, nagyjából  5-10 perc alatt puhul meg.

Addig megtisztítjuk és felaprítjuk a vöröshagymát, fokhagymát.

Az összes hozzávalót összegyúrjuk, ha túl híg, akkor zsemlemorzsát, ha túl kemény, száraz, akkor egy kis vizet adunk hozzá.

Golyókat formázunk belőle, zsemlemorzsába hempergetjük, kissé ellapítjuk, hogy pogácsa alakú legyen.

A tepsit kiolajozzuk, beletesszük a fasírtpogácsákat, a tetejükre egy pici olajat öntünk, hogy ne száradjanak ki.

175 fokon 30 percig sütjük, félidőben megfordítjuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...