Feltétként főzelékhez, hamburger zsemlébe zöldségek mellé, főételként burgonyával, savanyúsággal...
Mindenképpen finom :) Csupa olyan hozzávalóból áll ez a recept, amely (nálunk legalább is) mindig van otthon, és még pénztárca kímélő is.
Finom és ízletes, társaságban többször hitték igazi húspogácsának :)
A pelyhek hajlamosak magukat olajjal megszívni, ezért érdemes inkább tepsiben sütni, mint bő olajban.
12, 5 dkg zabpehely
5 dkg zsemlemorzsa (ezt a fasírt tésztájába keverjük bele)
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
őrölt pirospaprika
só, bors, vegeta / szárított lestyán
zsemlemorzsa a panírozáshoz
A zabpelyhet forró vízzel leöntjük, úgy hogy jól ellepje, nagyjából 5-10 perc alatt puhul meg.
Addig megtisztítjuk és felaprítjuk a vöröshagymát, fokhagymát.
Az összes hozzávalót összegyúrjuk, ha túl híg, akkor zsemlemorzsát, ha túl kemény, száraz, akkor egy kis vizet adunk hozzá.
Golyókat formázunk belőle, zsemlemorzsába hempergetjük, kissé ellapítjuk, hogy pogácsa alakú legyen.
A tepsit kiolajozzuk, beletesszük a fasírtpogácsákat, a tetejükre egy pici olajat öntünk, hogy ne száradjanak ki.
175 fokon 30 percig sütjük, félidőben megfordítjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése