Kitűnő fehérje forrás, ráadásul bab+hüvelyes kombináció, amely által teljes értékű fehérjéhez juthatunk :)
Ízvilága a csilis babéhoz hasonló (fűszerezése miatt). Szeretem az árpát és a babot így együtt.
Akinek hiányzik a füstölt íz, az feltétlenül tegyen bele gabonakolbászt, vagy gabona gömböcöt.
Másnapra még jobban össze érnek az ízek, szerintem sokkal finomabb :)
Másnapra még jobban össze érnek az ízek, szerintem sokkal finomabb :)
1 db fehérbab konzerv
10 dkg árpa
1 szál sárgarépa
1/2 szál fehérrépa
közepes fej vörös hagyma
1 gerezd fokhagyma
1/2 ek. bazsalikom
1/2 ek. őrölt kömény
őrölt pirospaprika (a színe kedvéért)
só
bors
Az árpát kétszeres mennyiségű vízzel tegyük fel főni, nagyjából 20 perc alatt készül el.
Tisztítsuk meg a zöldségeket. A répát és a vörös hagymát apró kockákra vágjuk, a fokhagymát lereszeljük.
Kevés olajon pirítsuk meg őket, ettől még zöldségesebb lesz az íze. Öntsük fel 2,5 dl vízzel, és a babkonzerv leszűrt levével.
Ízlésünknek megfelelően fűszerezzük, addig főzzük, míg a répa megpuhul.
Amikor az árpa megfőtt, tegyük bele a babbal együtt a sólet alapba, 5-10 percig alacsony hőfokon főzzük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése