2013. november 12., kedd

Karobos kölespuding


Ennek az édességnek az eredeti receptjét még anyu alakította át a saját ízlésünknek megfelelően.

Kedveljük a kölest, nagyon egészséges, és még finom is. Egy kis citromlé és cukor segítségével, igazi túró íze lesz. Hamis túró gombóc, túrós palacsinta, túró rudi készíthető belőle, körözött  és még sok más finomság.

Kölesből készült ételeket célszerű télen fogyasztani, mivel ennek a gabonának melegítő hatása van.

A köles gluténmentes, így lisztérzékenyek is fogyaszthatják. 




Karobos kölespuding




hozzávalók:

köleshez: 

1 csésze köles (20 dkg)
3,5 csésze szójatej (8,75 dl)
3-4 ek nádcukor
1 cs vaníliás cukor
1 csipet só
1 ek. kókuszreszelék
2 ek. darált dió
Durvára vágott dió


Karob öntethez:

30 g karob
30 g kakaó
5 dl szójatej (ez akár lehet több is, attól függ mennyire sűrűn szeretjük)
150 g nádcukor
1 dl olaj


A kölest a 2 csésze tejjel, a sóval puhára főzzük. Ha megfőtt, bele teszünk kb. 1 ek. kókuszreszeléket, és 2 ek. darált diót.

Hozzáadjuk a másfél csésze tejet, a kétféle cukrot, majd botmixerrel pépesítjük. Ha nagyon sűrű adunk hozzá még tejet.

Az öntethez a karobot, kakaót, a cukrot, és az olajat felforraljuk. Amikor kezd csomósodni, hozzáadjuk a tejet.

Végül rétegezzük. Alul: kevés karob öntet, kevés kókuszreszelék, majd egy kis vágott dió, azután a  köles, innét ismételjük még egyszer.

A tetejére ráöntjük a maradék karob öntetet ,dióval kókusszal meghintjük.


Min. egy napig állni hagyjuk, amíg az ízek összeérnek.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...