2013. november 12., kedd

Vegán piskóta

Jelenleg ez a kedvenc tojás nélküli piskóta receptem. A lisztek arányán Zsuzsi barátnőm változtatott, jó érzéke van hozzá :) Nagyon finom medvehagymás pogácsát, és tojás nélküli fánkot tud sütni.

A piskóta tésztája egész könnyű, mivel több fehér liszt van benne, mint teljes kiőrlésű. Ebből a tésztából szoktam tortát sütni: epres,  karobos csokis, citromos, kávés tortát.



Vegán piskóta


hozzávalók:

17 dkg tönköly fehér liszt
8 dkg teljes kiőrlésű tönköly liszt
1 cs. foszfát mentes sütőpor (natura boltban kapható)
1 mk. szódabikarbóna
8 ek. olaj
2,5 dl növényi tej
10 dkg nádcukor
1 citrom leve 



Egy tálba tesszük a liszteket, a sütőport, a cukrot, a szódabikarbónát, és összekeverjük. Mérőedényben kimérjük a tejet, hozzá öntjük a kifacsart citrom levét, és az olajat. A száraz és a folyékony hozzávalókat alaposan összekeverjük.

Sűrű masszát kapunk, amit sütőpapírral bélelt tepsibe (22×30 cm) öntünk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütünk.


Gyümölcstortalap



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...