Jelenleg ez a kedvenc tojás nélküli piskóta receptem. A lisztek arányán Zsuzsi barátnőm változtatott, jó érzéke van hozzá :) Nagyon finom medvehagymás pogácsát, és tojás nélküli fánkot tud sütni.
A piskóta tésztája egész könnyű, mivel több fehér liszt van benne, mint teljes kiőrlésű. Ebből a tésztából szoktam tortát sütni: epres, karobos csokis, citromos, kávés tortát.
Vegán piskóta
hozzávalók:
17 dkg tönköly fehér liszt
1 cs. foszfát mentes sütőpor (natura boltban kapható)
1 mk. szódabikarbóna
8 ek. olaj
2,5 dl növényi tej
10 dkg nádcukor
1 citrom leve
10 dkg nádcukor
1 citrom leve
Egy tálba tesszük a liszteket, a sütőport, a cukrot, a szódabikarbónát, és összekeverjük. Mérőedényben kimérjük a tejet, hozzá öntjük a kifacsart citrom levét, és az olajat. A száraz és a folyékony hozzávalókat alaposan összekeverjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése