Ennek az ételnek a neve tetszett meg igazán: Mogyoró hús!
Különösebben nem szeretem a földi mogyorót, inkább török mogyoró párti vagyok. Az állagát sejtető "hús" kifejezés volt az, amitől kedvet kaptam az elkészítéséhez.
Vettem is gyorsan egy zacskó mogyorót (csak sósat lehetett a boltban kapni),azon kívül minden más volt hozzá otthon.
(kávédarálón megdarálom a zabpelyhet, így készül nálunk a zabpehely liszt, mindig csak annyi, amennyit egyszerre elhasználok)
Az állaga nagyon jóra sikerült, viszont a mogyoró íze túlságosan dominált. Ki fogom próbálni legközelebb más olajos magvakból is.
A mogyoróhúsról nem készült külön kép, a tányéron alul látható. |
hozzávalók 4 főre:
1 csésze pörkölt földimogyoró
fél zöldségleves kocka
3/4 csésze zabpehely liszt
3/4 csésze víz
olaj
(1 csésze=250 ml)
A mogyorót a vízzel össze turmixoljuk. Egy tálba öntjük, hozzá adjuk a zabpehely lisztet, a zöldségleves kockát (sót nem tettem hozzá, mivel a mogyoró sós volt).
Alaposan összekeverjük. 24×18 cm-es tepsit kikenjük olajjal, bele öntjük a mogyoró masszát.
175 fokon 20-25 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni. Könnyen szelhető, miután kihűlt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése