Ez egy nagyon finom palacsinta :) Egyszerű az elkészítése, érdemes kipróbálni az egyedülálló íze miatt.
Idén először főztünk be füge, körte, és szilvalekvárt. Nekünk a kesudió ízéhez a fügelekvár ízlett a legjobban.
Glutén érzékenyek is bátran fogyaszthatják.
Kesudió palacsinta
hozzávalók 7 db palacsintához:
8 dkg kesúdió
3/4 csésze rizsliszt
1 cs. vaniliáscukor
1 ek. agave szirup
1,5 csésze víz
csipetnyi só
1 csésze/ 250 ml
A hozzávalókat turmixgépbe tesszük, össze turmixoljuk. 10 percig állni hagyjuk.
Sütés előtt keverjük át a tésztát, majd süssük meg a palacsintákat.
Ízlés szerinti lekvárral (füge, körte,stb.) vagy öntettel (juharszirup, kesudió öntet, stb.) tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése