Gyerekkoromban, emlékszem, anyuék sonkából, téliszalámiból szoktak szendvicseket csinálni (mint itt a párizsis szendvics), később mikor már nagyobb voltam, elengedhetetlen Szilveszteri étel volt nálunk a tatárbifsztek.
Idén virsli lesz, na persze a vegán változata :)
Ezeket az ételeket bármilyen összejövetel kapcsán elkészíthetjük: szülinapi zsúr, farsangi bál, batyus bál ....
A fantázián kívül nincs is másra szükségünk.
Teljesen hétköznapi hozzávalókból áll ez a szendvics: kenyér, növényi vaj, szójapárizsi, savanyú uborka, mustár, házi piros arany.
Növényi sajttal még ízletesebbé tehető.
Zabpehely ill. zöldségfasírtból paprikával, paradicsommal, akár savanyúsággal, tökéletes harapnivaló.
Fehérjében gazdag, gyönyörű élénk zöld színű,
nagyon finom, és gyorsan elkészíthető.
ide kattints receptért
4. Csicseriborsó pástétom- vegán tatárbifsztek
Elkészítjük a pástétomot, pirítunk hozzá kenyeret,
elővesszük a mustárt és a ketchupot a hűtőből, és készen is vagyunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése