2013. december 7., szombat

Gnocchi bazsalikomos-oregános paradicsom szósszal :)



Sok szép emlékem fűződik ehhez az ételhez <3 Az elsők között tanultam meg az elkészítését, közvetlenül a mézeskalács sütés után :)

lencsehurka és a gnoccih, bármely hétköznapot ÜNNEPNAPPÁ varázsol nálunk :)

A gnocci kb. 1,5-2 óra alatt készül el. Ezt az időt le lehet rövidíteni, ha előre elkészítjük a gombócokat, és lefagyasztjuk őket. Ezzel 1-1,5 órát is nyerhetünk :)

Fontos, hogy a burgonya öreg és lisztes legyen. Az újkrumpli nagyon vizes a gnocci készítéshez.




Gnocchi bazsalikomos-oregánós paradicsom szósszal




hozzávalók 2 főre:

gnocchi:

50 dkg burgonya (héj nélkül)
22 dkg finomliszt
1 ek. növényi tej 
1 csipet só

paradicsom szósz:

1 fej vöröshagyma
4 db paradicsom vagy egy paradicsom konzerv
1 tk. bazsalikom
0,5 tk. oregánó
őrölt fekete bors



A burgonyát sós vízben megfőzzük.

Közben elkészítjük a paradicsom szószt.
Olajon megdinszteljük a vöröshagymát, bele daraboljuk a paradicsomot, fűszerekkel ízesítjük.
Szeretek egy gerezd fokhagymát bele reszelni. Fedő alatt addig főzzük, míg a paradicsom megpuhul, és a szósz sűrűbbé válik (ízlés kérdése ki milyen sűrűen szereti).

Ha kihűlt, villával összetörjük, a többi hozzávalóval összedolgozzuk.

Az így kapott tésztát négyfelé vágjuk.
Sütőpapíron henger formájúra sodorjuk, kb. 1-2 cm-es darabokra vágjuk, majd golyót formázunk belőlük.

Az elkészült burgonya golyókat, forrásban lévő vízben kifőzzük. Miután feljöttek a víz tetejére, egy percig főzzük, utána leszűrjük.

Tepsiben összekeverjük a paradicsom szósszal, sütőben összemelegítjük (növényi sajtot is reszelhetünk a tetejére).




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...