Sok szép emlékem fűződik ehhez az ételhez <3 Az elsők között tanultam meg az elkészítését, közvetlenül a mézeskalács sütés után :)
A lencsehurka és a gnoccih, bármely hétköznapot ÜNNEPNAPPÁ varázsol nálunk :)
A gnocci kb. 1,5-2 óra alatt készül el. Ezt az időt le lehet rövidíteni, ha előre elkészítjük a gombócokat, és lefagyasztjuk őket. Ezzel 1-1,5 órát is nyerhetünk :)
Fontos, hogy a burgonya öreg és lisztes legyen. Az újkrumpli nagyon vizes a gnocci készítéshez.
Gnocchi bazsalikomos-oregánós paradicsom szósszal
hozzávalók 2 főre:
gnocchi:
50 dkg burgonya (héj nélkül)
22 dkg finomliszt
1 ek. növényi tej
1 csipet só
paradicsom szósz:
1 fej vöröshagyma
4 db paradicsom vagy egy paradicsom konzerv
1 tk. bazsalikom
0,5 tk. oregánó
őrölt fekete bors
só
A burgonyát sós vízben megfőzzük.
Közben elkészítjük a paradicsom szószt.
Olajon megdinszteljük a vöröshagymát, bele daraboljuk a paradicsomot, fűszerekkel ízesítjük.
Szeretek egy gerezd fokhagymát bele reszelni. Fedő alatt addig főzzük, míg a paradicsom megpuhul, és a szósz sűrűbbé válik (ízlés kérdése ki milyen sűrűen szereti).
Ha kihűlt, villával összetörjük, a többi hozzávalóval összedolgozzuk.
Az így kapott tésztát
négyfelé vágjuk.
Sütőpapíron henger formájúra sodorjuk, kb. 1-2 cm-es
darabokra vágjuk, majd golyót formázunk belőlük.
Az elkészült burgonya golyókat, forrásban lévő vízben kifőzzük. Miután feljöttek a víz tetejére, egy percig főzzük, utána leszűrjük.
Tepsiben összekeverjük a paradicsom szósszal, sütőben összemelegítjük (növényi sajtot is reszelhetünk a tetejére).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése