Ez az étel, még húsevő korszakunkból maradt meg, ugyanis a Magyaros szűzérmék mellé, ilyen burgonyát tálalnak :)
Ízlés szerint, a szűzérmékek szejtánnal lehet pótolni.
Így önmagában is nagyon finom, még így sem a lehkönnyebb étel, szejtán nélkül sem.
Gyorsan elkészíthető, főleg ha van a nyáron elrakott lecsóból :)
Magyaros lecsós burgonya
Hozzávalók:
6-8 db burgonya
2 db paradicsom
1 db paprika
1 fej vöröshagyma
őrölt pirospaprika
2 ek. ketchup
só
bors
olaj
Elkészítjük a lecsó alapot.
A vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, belevágjuk a paprikát, paradicsomot, fedő alatt puhára főzzük.
Közben meghámozzuk a burgonyát, vékonyra, chips formájúra szeleteljük. Forró olajban ropogósra sütjük.
A lecsót sózzuk, borsozzuk, bele nyomjuk a ketchupot. A megsült burgonyát lecsöpögtetjük, óvatosan bele keverjük.
Kenyérrel, savanyúsággal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése