Mindig imádtam, mikor nagyi felfújtat sütött. Gyerekjáték volt vegánosítani a receptjét, hiszen csak a tehén tejet kell növényivel helyettesíteni.
Hatalmas kuglóf formánk van, nagy adag felfújt lesz belőle, viszont még sohasem romlott meg egy falat sem :)
Reszelt almával lehet még fokozni az ízhatást.
Diófelfújt recept
Hozzávalók:
(27 cm-es átmérőjű kuglóf formához)
tészta:
1,3 liter növényi tej
8 db zsemle
6 ek. cukor
1 cs. vaníliás cukor
1/2 citrom leve
1 tk. fahéj (csapott kanál)
vaj a kuglóf forma kikenéséhez
töltelék:
15 dkg darált dió
7 dkg cukor
barack lekvár
A zsemléket előző este felszeleteljük, legyen idejük szikkadni.
A tejet a cukorral, vaníliás cukorral felforraljuk. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a fahéjat, és a citromlevet. Ráöntjük a szeletekre vágott zsemlékre. Addig áztassuk, míg minden egyes szelet megpuhul, megszívja magát a tejjel.
A kuglóf formát kivajazzuk. A zsemle egyik részét bele öntjük, megkenjük lekvárral, megszórjuk a cukrozott dióval. Végül a zsemle másik részét is ráöntjük.
Előmelegített sütőben, 180 fokon egy órán át sütjük. Végezzünk tűpróbát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése