A lencse az egyik kedvenc ételemmé vált, szívesen próbálok ki belőle új recepteket.
Ilyen ez az étel is: lencsevagdalt :)
Szeretem a lencsét minden formában: hurka, sült, vagdalt, főzelék, saláta.
Az Ünnepek alatt, dinsztelt káposztával, kenyérrel ettem vacsorára, ebédre hasábburgonyával savanyúsággal. Mindenhogyan finom :)
A külseje ropogós, a belseje puha marad. Érdemes megvárni amíg kihűl, hidegen könnyebben lehet szeletelni. Az eredeti receptben a zabpehely nincs turmixolva, nekem jobban ízlik a turmixolt változata.
Lencsevagdalt recept
20 dkg lencse
15 dkg zabpehely
1 fej vöröshagyma
2 tk. őrölt kömény
1 tk. majoránna
só
olaj
Megfőzzük a lencsét. A vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük.
Turmixgépbe tesszük őket, sózzuk, fűszerezzük. A lencse főzővízéből 2-3 dl-t hozzá öntünk (ha szükséges, még tegyünk hozzá). Összeturmixoljuk. Beletesszük a zabpelyhet, ismét összeturmixoljuk (enyhén folyós állagú legyen).
Kiolajozzuk az őzgerinc formát, bele öntjük a masszát, 180 fokra előmelegített sütőben 60 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése