2013. december 7., szombat

Avokádókrém pirítóssal, káposzta salátával




Imádom az avokádó krém intenzív zöld  színét :) Szemet gyönyörködtető <3

Gyakori vacsora nálunk télen. Fehérjében gazdag, gyorsan elkészíthető.

Szeretem a salátán a citromos öntetet, a savanykás íz kifejezetten illik a káposztához.

Anyu, amint meglátta ezeket a fényképeket, meg is kérdezte: "Jaj, mikor eszünk ilyet???"

Hamarosan :)



Avokádókrém pirítóssal és káposzta salátával 





hozzávalók 2 főre:

avokádó krémhez:
1 db avokádó
1/4 citrom leve
1 ek. olaj
őrölt bors, só

salátához:
0, 5 fej fejeskáposzta
1 db paprika
0, 5 db kígyóuborka
0,5 dl. olaj
1/2 citrom leve


fejenként kb. 4 db pirított kenyér




Meghámozzuk és feldaraboljuk az avokádót. Villával szétnyomkodjuk. Hozzáadunk kb. 1 evőkanál étolajat, sót, borsot, kevés citromlevet ( kb. ¼ citrom levét).

A káposztát felkockázzuk, a paprikát és az uborkát is felvágjuk. Ráöntjük a fél citrom levét, olajat, sózzuk.


Pirítóssal, és egy csésze forró teával tálaljuk :)






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...