2013. december 27., péntek

Lencsesült



Ismét az ellenállhatatlan: Lencse :)

Hasonlít a Lencsevagdalthoz, közeli rokonok. A sültnek az alakja más,van venne egy kevés zöldség, illetve nincs turmixolva.

A vöröshagymát nyersen is bele lehet tenni, nekem úgy túlzottan dominál, szeretem megdinsztelni.

Négy hatalmas adag lesz belőle. Laktató, egészséges fogás ebédre, vacsorára.



Lencsesült recept



Hozzávalók 4 főre:


1 csésze lencse
1 csésze zabpehely
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 db sárgarépa
1/2 db zöldséggyökér
1 tk. majoránna
1/2 tk. őrölt kömény

olaj


A lencsét feltesszük főni, a vöröshagymát megdinszteljük. A zabpelyhet annyi vízzel forrázzuk le, hogy az éppen ellepje.

A megfőtt, leszűrt lencsét, a dinsztelt hagymát, a zabpelyhet egy tálba tesszük. Belereszeljük a fokhagymát, a megtisztított répákat. 

Fűszerezzük, alaposan összekeverjük. 

Kiolajozott tepsibe öntjük (24×18), 180 fokon 40 perc alatt készre sütjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...