2013. december 27., péntek

Magyaros lecsós burgonya



Ez az étel, még  húsevő korszakunkból maradt meg, ugyanis a Magyaros szűzérmék mellé, ilyen burgonyát tálalnak  :)

Ízlés szerint, a szűzérmékek szejtánnal lehet pótolni.

Így önmagában is nagyon finom, még így sem a lehkönnyebb étel, szejtán nélkül sem.

Gyorsan elkészíthető, főleg ha van a nyáron elrakott lecsóból :)

Magyaros lecsós burgonya


Hozzávalók:

6-8 db burgonya
2 db paradicsom
1 db paprika
1 fej vöröshagyma
őrölt pirospaprika
2 ek. ketchup
bors
olaj


Elkészítjük a lecsó alapot.
A vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, belevágjuk a paprikát, paradicsomot, fedő alatt puhára főzzük.

Közben meghámozzuk a burgonyát, vékonyra, chips formájúra szeleteljük. Forró olajban ropogósra sütjük.

A lecsót sózzuk, borsozzuk, bele nyomjuk a ketchupot. A megsült burgonyát lecsöpögtetjük, óvatosan bele keverjük.

Kenyérrel, savanyúsággal tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...