2013. december 27., péntek

Lencsevagdalt



A lencse az egyik kedvenc ételemmé vált, szívesen próbálok ki belőle új recepteket.

Ilyen ez az étel is: lencsevagdalt :)

Szeretem a lencsét minden formában: hurka, sült, vagdalt, főzelék, saláta.

Az Ünnepek alatt, dinsztelt káposztával, kenyérrel ettem vacsorára, ebédre hasábburgonyával savanyúsággal. Mindenhogyan finom :)

A külseje ropogós, a belseje puha marad. Érdemes megvárni amíg kihűl, hidegen könnyebben lehet szeletelni. Az eredeti receptben a zabpehely nincs turmixolva, nekem jobban ízlik a turmixolt változata.


Lencsevagdalt recept 



Hozzávalók 4 főre:

20 dkg lencse
15 dkg zabpehely
1 fej vöröshagyma
2 tk. őrölt kömény
1 tk. majoránna
olaj



Megfőzzük a lencsét. A vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük.

Turmixgépbe tesszük őket, sózzuk, fűszerezzük. A lencse főzővízéből 2-3 dl-t hozzá öntünk (ha szükséges, még tegyünk hozzá). Összeturmixoljuk. Beletesszük a zabpelyhet, ismét összeturmixoljuk (enyhén folyós állagú legyen).

Kiolajozzuk az őzgerinc formát, bele öntjük a masszát, 180 fokra előmelegített sütőben 60 percig sütjük.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...