2013. november 19., kedd

Sárgaborsó lisztes vegán bundáskenyér



Reggelire, uzsonnára, vacsorára, amikor csak kedve támad az embernek, ketchuppal, fokhagymával, vagy egy csésze forró teával.

Ugyan annyi idő alatt készül el, mint a tojásos változata, pillanatok alatt.

Egyetlen egy hátránya, hogy bő olajban lehet csak kisütni, minél vékonyabbra szeleteljük a kenyeret, annál kevésbé tudja magát megszívni olajjal.





Vegán bundáskenyér recept 





hozzávalók 2 főre:

5-6 szelet kenyér
1-2 ek. sárgaborsó liszt
kurkuma
őrölt bors











A sárgaborsó lisztet elkeverjük annyi vízzel, hogy palacsinta tészta sűrűségű legyen. Ízesítjük egy késhegynyi kurkumával, csipetnyi sóval, borssal.

Felhevítjük az olajat, a kenyeret a masszába mártjuk, 1-2 perc alatt ropogósra sütjük.




1 megjegyzés:

  1. Nagyon finom! Nekem sikerült sütőben tepsiben kevés olajon is elkészíteni.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...