Reggelire, uzsonnára, vacsorára, amikor csak kedve támad az embernek, ketchuppal, fokhagymával, vagy egy csésze forró teával.
Ugyan annyi idő alatt készül el, mint a tojásos változata, pillanatok alatt.
Egyetlen egy hátránya, hogy bő olajban lehet csak kisütni, minél vékonyabbra szeleteljük a kenyeret, annál kevésbé tudja magát megszívni olajjal.
Vegán bundáskenyér recept
hozzávalók 2 főre:
5-6 szelet kenyér
1-2 ek. sárgaborsó liszt
kurkuma
őrölt bors
só
A sárgaborsó lisztet elkeverjük annyi vízzel, hogy palacsinta tészta sűrűségű legyen. Ízesítjük egy késhegynyi kurkumával, csipetnyi sóval, borssal.
Felhevítjük az olajat, a kenyeret a masszába mártjuk, 1-2 perc alatt ropogósra sütjük.
Nagyon finom! Nekem sikerült sütőben tepsiben kevés olajon is elkészíteni.
VálaszTörlés