2014. április 10., csütörtök

Kedvenc pitécskénk: Tartelette - almás fahéjas töltelékkel








Hetekig kerestem tartelette sütő formát az egész városban, kevés sikerrel

Szerencsére a Tesco megmentett :) 

Nagyon megörültem, és neki is álltam a tartelette különböző fajtáinak a kikísérletezéséhez: almás, "túrós", vanília pudingos.

Az almás a legegyszerűbb és leggyorsabban elkészíthető változat. Ennek ellenére nem tudok köztük különbséget tenni, mindegyiket nagyon szeretem :) nagy kedvencekké váltak. 


A "MikorKészíteszMégIlyet" kategóriába könnyű szerrel került be :) 




Fahéjas almás tartelette recept: 


Hozzávalók 4 db-hoz:

tésztához:

15 dkg finomliszt
6 dkg növényi vaj
3 dkg cukor
1/2 cs. vanillincukor
1/2 cs. foszfát mentes sütőpor
0,4 dl étolaj

töltelék:

20 dkg alma (hámozva, magház nélkül)
1 ek. cukor
1 kk. növényi vaj
csipetnyi  őrölt fahéj






A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Akkor jó, ha összenyomjuk és egyben marad, de ha gyúrni kezdjük morzsákra hullik.


Az almát meghámozzuk, kivágjuk a magházát. Felkockázzuk. Kevés vajon 3-4 perc alatt megfonnyasszuk, hozzá adjuk a cukrot és a fahéjat. Alaposan összekeverjük.


A tésztának az 1/4-ét félre tesszük. A megmaradt részt 4 felé osztjuk. A formákat vajjal kikenjük, liszttel meghintjük. Kibéleljük a tésztával, megtöltjük a fahéjas cukros almával. 


Az 1/4 félre tett tésztát négy felé osztjuk. Kis rácsokat sodrunk a pite tetejére, vagy akár rá is morzsolhatjuk.


Előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig sütjük.


Miután kihűlt, kiemeljük a formából. Porcukorral meghintve, akár nélkül is finom desszert :)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...