2015. április 17., péntek

Diótorta





Nagymamám diótortája vegánosítva, a család nagy kedvence :)







Diótorta recept: 



Hozzávalók:

piskóta:

17 dkg finomliszt
8 dkg teljes kiőrlésű tönköly liszt
1 cs. foszfát mentes sütőpor (natura boltban kapható)
1 mk. szódabikarbóna
8 ek. olaj
2,5 dl növényi tej
10 dkg nádcukor
1 citrom leve         (22 cm átmérőjű sütőforma)

krém:

30 dkg növényi vaj
20 dkg porcukor
20 dkg darált dió
15 db egész dió a díszitéshez




Elkészítjük a tortalapot.
A száraz és a folyékony hozzávalókat összekeverjük. Vajjal és liszttel kikent tortaformába öntjük. 
Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük.

A vajat, porcukrot, darált diót robotgéppel simára kevertetjük

A kihűlt piskótalapot félbevágjuk, megtöltjük a krémmel. Az oldalát és a tetejét is bevonjuk, meghintjük darált dióval- A tetején egész dióval díszitjük.





Félbevágott piskóta













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...