2014. április 6., vasárnap

Csokikrémes körtelekváros piskóta álom :)






Karobos csokikrém körtelekvárral! Aki szereti a csokoládét, mindenképpen próbálja ki. A karobtól 

kellemesen fanyar ízűvé válik a krém. Gyorsan és könnyedén elkészíthető. Nekem kifejezetten 

tetszik, hogy maga a torta lapos, és sok-sok csokikrém van a tetején :) :)




Csokikrémes körtelekváros piskóta álom



Hozzávalók: 

piskótához:

17 dkg fehér liszt
8 dkg teljes kiőrlésű tönköly liszt
1 cs. foszfát mentes sütőpor (natura boltban kapható)
1 mk. szódabikarbóna
8 ek. olaj
2,5 dl növényi tej
10 dkg nádcukor
1 citrom leve 


krémhez:

1 cs. étcsokoládés pudingpor
4 dl növényi tej (szójatej)
4 ek. nádcukor
1 kk. karobpor
10 dkg növényi margarin

körtelekvár ízlés szerint minél több, annál finomabb :) /
margarin, liszt a gyümölcsforma kikenéséhez




Elkészítjük a krémet.
A tejből, pudingporból és cukorból pudingot főzünk. A főzőlapról levéve, bele keverjük a karobport. Hagyjuk teljesen kihűlni.


Közben elkészítjük a piskótát.
Egy tálba tesszük a liszteket, a sütőport, a cukrot, a szódabikarbónát, és összekeverjük. Mérőedényben kimérjük a tejet, hozzá öntjük a kifacsart citrom levét, és az olajat. A száraz és a folyékony hozzávalókat alaposan összekeverjük.

Sűrű masszát kapunk, amit margarinnal kikent, liszttel meghintett gyümölcstorta formába  öntünk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütünk.

A kihűlt krémet tálas mixerbe tesszük, hozzá adagoljuk a margarint. Alaposan dolgoztassuk ki a krémet, így lesz igazán finom.


Ha mindennel elkészültünk, a tortalapot kenjük meg a körtelekvárral, utána pedig a vonjuk be csokikrémmel. Villa segítségével díszíthetjük.

Fogyasztás előtt tegyük hűtőbe 3-4 órára, 2 napig finom puha marad a piskóta :)




a piskótalap



körtelekvárral 

csokikrémmel a körtelekvár felett

kész :)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...