2014. április 9., szerda

Nyers saláta: reszelt zöldségekből szójaöntettel :)







Itt a tavasz, virágba borultak a gyümölcsfák, jön a friss zöldségek szezonja    


Hogy minél ízletesebbre sikerüljön az a saláta, íme egy könnyű vacsora tipp.


A nyers saláta előnye, hogy minden vitamin benne marad. A reszelést követően, minél hamarabb fogyasszuk el, még frissen. A tél után igazi felüdülést jelentenek a friss új-zöldségek.


Ezt a salátát leginkább, kockára vágott, tepsiben sült burgonyával szeretem a legjobban   

Szemet gyönyörködtető, szívet melengető fogás     









maga az egészség :)

Nyers saláta recept 2 főre: 


Hozzávalók:

salátához :

0,5 db közepes zeller gumó
1 db közepes méretű sárgarépa
0,5 db közepes nagyságú cékla
1 fej fejes saláta
Az arányokon ízlés szerint változtassunk, ha szükséges :)

öntethez:

pici burgonya (minél kisebb, annál jobb)
kb. 1-2 dl szójatej
vöröshagyma
pár csepp citromlé

őrölt bors







A meghámozott és felszeletelt burgonyát megfőzzük.


Közben a répát, céklát, zellert megtisztítjuk, lereszeljük. A salátát (ízlésünknek megfelelően lehet az jégsaláta, fejes saláta, madár saláta ... ) megmossuk, felkockázzuk, akár csíkokra is vághatjuk.


A burgonyát (miközben leszűrjük) érdemes hideg víz alatt kihűteni. Turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk a kockára vágott vöröshagymát, a fűszereket, a citromlevet,és annyi tejet, hogy sűrű, de egyben folyékony állagú maradjon. Állásában besűrűsödik, ilyenkor kevés tejjel hígítsuk fel.



Pirítóssal, tepsiben sült burgonyával tálaljuk :)






a zöldségek :)



a vacsora :)






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...