2014. február 12., szerda

Olasz citromos fánk Zsuzsitól :)




Zsuzsi barátnőm ellenállhatatlan fánk receptje  Egyszer még egy szülinapi fánk-tortát is kaptam tőle 

Zsuzsi a lisztek arányán változtatott, így került bele a teljes kiőrlésű tönkölyliszt, amitől még finomabb lett.

Köszönöm a képet és a 
receptet Szántó Zsuzsanna 


 Olasz citromos fánk recept 




Hozzávalók 15-20 fánkhoz:

3 pohár (7,5 dl) finomliszt
1 pohár (2,5 dl) teljes kiőrlésű tönkölyliszt vagy graham liszt
3/4 pohár cukor
75 gr puha vaj
3 ek. friss élesztő 30 ml meleg vízben feloldva
1 citrom reszelt héja
1 csipet só
olaj a sütéshez



Egy tálba szitáljuk a liszteket, a cukrot, a sót.

A közepébe mélyedést készítünk, bele tesszük a vajat, a felfuttatott élesztőt, citromhéjat. Alaposan elvegyítjük. Annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy lágy tésztát kapjunk.

Meleg helyen 1 órán át kelesztjük, a duplájára fog dagadni.

A tésztát hosszú ruddá nyújtjuk, 15-20 egyenlő részre vágjuk.

Kivajazott tepsiben újból 1 órán át kelesztjük, szintén a duplájukra dagadnak.

Az olajat 180 fokra felhevítjük, kb. 5 percig sütjük, fedő alatt, megfordítva mindkét oldalán.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...