Finom laktató étel. Szójajoghurttal, tejföllel, egy szelet kenyérrel ebédre :)
Pillanatok alatt elkészül.
Vörös lencsés savanyú káposzta leves recept
Hozzávalók 2 főre:
16 dkg savanyú káposzta
10 dkg vöröslencse
1 db közepes méretű répa
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
7 dl víz
1 kk. só
1/4 kk. őrölt babérlevél
1 ek. olaj
A savanyú káposztát mossuk át, daraboljuk fel. A sárgarépát hámozzuk, majd reszeljük le, a fokhagymával együtt.
A répát, a hagymákkal dinszteljük meg az olajon. Tegyük hozzá a lencsét és a káposztát.
Öntsük fel a vízzel, fűszerezzük. Fedő alatt 20 percig főzzük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése