2014. február 28., péntek

Tejszínes édesköményes tészta






























Az édeskömény a hamisítatlan mediterrán ízvilágot képviseli. Érdemes vastag csíkokra szeletelni. 

Salátában nyersen, illetve tejszínesen tésztaételként is kiváló. Bóbitája különösen ízlésessé 

varázsolja az elkészült ételt.





 Tejszínes édesköményes tészta recept 

Az édeskömény.


Hozzávalók 2 főre:

1 db édeskömény
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
0,7 dl növényi főző tejszín ( 1/3 doboz)
késhegynyi őrölt gyömbér
1 csipet só
25 dkg fussili












A vöröshagymát megtisztítjuk, kockára vágjuk. Kevés olajon megdinszteljük.

Az édeskömény szárát levágjuk, bóbitáját félre tesszük. Megmossuk, a hibás részeket, ha van, kivágjuk. Félbe vágjuk, a torzsáját eltávolítjuk. Vágott felével vágódeszkán lefelé fordítjuk, csíkokra szeleteljük.

Hozzá adjuk a hagymához, bele reszeljük a fokhagymát. Sóval, gyömbérrel ízesítjük. Fél dl vizet öntünk rá.

4-5 percig fedő alatt főzzük, végül ráöntjük a tejszínt.

Közben kifőzzük a tésztát. Összekeverjük őket. 

Tálaláskor a félre tett bóbitát rászeleteljük.





A torzsáját fontos kivágni.























Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...