Az édeskömény a hamisítatlan mediterrán ízvilágot képviseli. Érdemes vastag csíkokra szeletelni.
Salátában nyersen, illetve tejszínesen tésztaételként is kiváló. Bóbitája különösen ízlésessé
varázsolja az elkészült ételt.
Tejszínes édesköményes tészta recept
Az édeskömény. |
Hozzávalók 2 főre:
1 db édeskömény
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
0,7 dl növényi főző tejszín ( 1/3 doboz)
késhegynyi őrölt gyömbér
1 csipet só
25 dkg fussili
A vöröshagymát megtisztítjuk, kockára vágjuk. Kevés olajon megdinszteljük.
Az édeskömény szárát levágjuk, bóbitáját félre tesszük. Megmossuk, a hibás részeket, ha van, kivágjuk. Félbe vágjuk, a torzsáját eltávolítjuk. Vágott felével vágódeszkán lefelé fordítjuk, csíkokra szeleteljük.
Hozzá adjuk a hagymához, bele reszeljük a fokhagymát. Sóval, gyömbérrel ízesítjük. Fél dl vizet öntünk rá.
4-5 percig fedő alatt főzzük, végül ráöntjük a tejszínt.
Közben kifőzzük a tésztát. Összekeverjük őket.
Tálaláskor a félre tett bóbitát rászeleteljük.
A torzsáját fontos kivágni. |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése