2014. október 24., péntek

Vegán sajt és a mesebeli olaszos tészták :)Kedd este igazi meglepetésben volt részem: az anyukám forró, gőzölgő vegán bolognai pizzával várt haza :)            /  a kedvencem :)  /A pizza különlegessége a tetején díszelgő sajtban rejlett. Első kóstolásra megszerettük, olyannyira hogy a mai bolognai tésztánk tetejére is került belőle. A pizzáról nem készült kép, viszont bízom benne, hogy a jövő héten lesz lehetőségem megörökíteni egy egész tepsinyi gőzölgő finomságot :)


Íze a parmezán sajtét idézi. Nem pirul, krémes lágy és selymes az állaga, ebben eltér a parmezántól. Sörélesztőpehely segítségével kelthetjük életre a sajt ízét. 


A sörélesztő pehely számos jótékony hatása ismert: jótékonyan hat a hajra, körömre és a bőrre. Ráadásul még nagyon finom is a vele készült étel :) Bio - Reform boltokban megtalálható.Összemelegítés előtt.

Vegán sajt recept Hozzávalók:


150 ml víz
4 ek. sörélesztő pehely (inaktív)
3 tk. rizsliszt
1 tk. mustár
1/2 tk. só
pici citromlé

A hozzávalókat egy lábasba tesszük. Felforraljuk, és kész is! Ha pizza tetejére teszed, akkor csak a sütés végén tedd rá, pár perc is elég neki. Különben megég. Illetve ha besűrűsödne, kevés vízzel bátran hígíthatod. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...