2015. május 31., vasárnap

Vanilía puding karamellizált dióval







Ez egy könnyen elkészíthető, egyszerű desszert, amit a karamellizált dió tesz különlegessé. 

Hagyományos pudingpor helyett használhatunk zablisztből készült Bourbon vaníliás változatot is. 

A növényi tejekkel is bátran lehet kísérletezni.n A vaníliához a mandula-,mogyoró-, szójatej, a 

csokoládéhoz a diótej, kesutej izgalmas párosítás. Nekem a mandulatejjel készült étcsoki puding a kedvencem.




Vanilía puding karamellizált dióval recept


Hozzávalók:

puding:

1 cs. vanilíás pudingpor (zablisztes pudingot használtam)
5 dl növényi tej (mandulatej, szójatej)
4 ek. nádcukor


karamellizált dió:

3 marék dió
1 ek. nádcukor
0,5 dl víz









Elkészítjük a cukorszirupot. Egy serpenyőben felhevítjük a 2 ek. nádcukrok, felöntjük vízzel. Beletesszük a diót, magas hőmérsékleten, folyamatos kevergetés mellett megpirítjuk. 


Amikor elkészült, sütőpapírra borítjuk, hagyjuk kihűlni, közben megfőzzük a pudingot.


4 ek. nádcukrot a pudingporral elkeverjük, hozzá adjuk a növényi tejet, készre főzzük.


Tetszés szerinti pohárban, tálban rétegezzük: puding-dió-puding-dió.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...