2015. június 8., hétfő

Kölesgombóc dióval, nádporcukorral








Gluténmentes finomság, amely a hagyományos túró gombóc ízét idéz. 



Ha a köleshez citromlevet és valamilyen édesítőt (nádcukor, agave szirup, juharszirup... ) adunk, már is élvezhetjük a túró jellegű ízt. Ezzel a töltelékkel, amihez mazsolát is bátran adhatunk, lehet palacsintát, különböző tésztákat megtölteni. 



Sőt még tortát is süthetünk belőle egy kis liszt és alma hozzáadásával.  Recept





Kölesgombóc recept



Hozzávalók:


köles golyó:

7 dkg köles
3 dkg tönköly dara
5 dkg nádporcukor
0,5 citrom leve


prézli:

4 dkg nádporcukor
3 dkg darált dió





A kölest kétszeres mennyiségű vízben megfőzzük, bele keverjük a tönköly darát. Egy tálban összegyúrjuk  az 5 dkg nádcukorral, citromlével. 

Gombócokat formálunk.

Serpenyőben összemelegítjük a nádporcukrot a darált dióval, majd bele forgatjuk a gombócokat.

Melegen tálaljuk, nádporcukorral meghintve.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...