2014. február 12., szerda

Vörös lencsés savanyú káposzta leves




Finom laktató étel. Szójajoghurttal, tejföllel, egy szelet kenyérrel ebédre :)

Pillanatok alatt elkészül.




 Vörös lencsés savanyú káposzta leves recept 




Hozzávalók 2 főre:


16 dkg savanyú káposzta
10 dkg vöröslencse
1 db közepes méretű répa
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
7 dl víz
1 kk. só
1/4 kk. őrölt babérlevél
1 ek. olaj










A savanyú káposztát mossuk át, daraboljuk fel. A sárgarépát hámozzuk, majd reszeljük le, a fokhagymával együtt.

A répát, a hagymákkal dinszteljük meg az olajon. Tegyük hozzá a lencsét és a káposztát. 

Öntsük fel a vízzel, fűszerezzük. Fedő alatt 20 percig főzzük.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...