Életem első önállóan készített főzeléke :)
Egy éve nyáron szerettem bele a friss zsenge zöldbabba. Mindig halogattam a főzelék készítést, a levesekkel is apránként barátkoztam meg. Mindenkitől azt hallottam, milyen egyszerű ezeket az ételeket elkészíteni. És valóban, teljesen igazuk volt :) Éljen a zöldbab
Mivel a habarás rizsliszttel történik, ezáltal a főzelék gluténmentes lesz.
Zöldbab főzelék recept
Hozzávalók:
10 dkg zöldbab
2 db közepes méretű burgonya
1 db paradicsom
1 szelet paprika
1 db vöröshagyma
1 pohár szójajoghurt /125gr/
1 db zöldségleves kocka
4 ek. rizslisztőrölt pirospaprika
só
A zöldbabot megmossuk, mindkét végét levágjuk, 2 cm nagyságú darabokra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk. A paradicsomot és a paprikát is vízzel leöblítjük. A paradicsomot négy felé vágjuk szinte, de nem teljesen végig. A paprika héját kocka alakban bevagdossuk. Ezzel elősegítve az ízek intenzívitását.
A vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük. Hozzá adjuk az őrölt pirospaprikát, a zöldbabot, paradicsomot, paprikát, leves kockát, a burgonyát. Megsózzuk.
Felöntjük 2 liter vízzel. Fedő alatt nagyjából 30 percig főzzük, amíg a bab és a burgonya megpuhul.
Elkészítjük a habarást. Egy tálban a rizslisztet és a szójajoghurtot összekeverjük, bele teszünk egy merítőkanálnyit a főzelék levéből. Elkeverjük, majd még egy kanálnyit adunk hozzá.
Szűrőkanál és fakanál segítségével beleszűrjük a főzelékbe. Felforraljuk, és már készen is van.
Amitől igazán elképesztően mennyei finom lesz: miközben beleszűrjük a habarást, tegyük a paradicsomot és a paprikát is a szűrőkanálba, és amennyire csak tudjuk nyomjuk szét. Ettől lesz igazán intenzív egyedi zöldséges íze :) Az a jó, ha csak a paprika és paradicsom héj marad a szűrőkanálban.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése