2014. július 16., szerda

Zöldbab fözelék

                                                                             




Életem első önállóan készített főzeléke :) 


Egy éve nyáron szerettem bele a friss zsenge zöldbabba. Mindig halogattam a főzelék készítést, a levesekkel is apránként barátkoztam meg. Mindenkitől azt hallottam, milyen egyszerű ezeket az ételeket elkészíteni. És valóban, teljesen igazuk volt :)  Éljen a zöldbab  


Mivel a habarás rizsliszttel történik, ezáltal a főzelék gluténmentes lesz.





Zöldbab főzelék recept 


Hozzávalók:


10 dkg zöldbab
2 db közepes méretű burgonya
1 db paradicsom
1 szelet paprika
1 db vöröshagyma
1 pohár szójajoghurt /125gr/
1 db zöldségleves kocka
4 ek. rizsliszt
őrölt pirospaprika







A zöldbabot megmossuk, mindkét végét levágjuk, 2 cm nagyságú darabokra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk. A paradicsomot és a paprikát is vízzel leöblítjük. A paradicsomot négy felé vágjuk szinte, de nem teljesen végig. A paprika héját kocka alakban bevagdossuk. Ezzel elősegítve az ízek intenzívitását.


A vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük. Hozzá adjuk az őrölt pirospaprikát, a zöldbabot, paradicsomot, paprikát, leves kockát, a burgonyát. Megsózzuk.


Felöntjük 2 liter vízzel. Fedő alatt nagyjából 30 percig főzzük, amíg a bab és a burgonya megpuhul.


Elkészítjük a habarást. Egy tálban a  rizslisztet és a szójajoghurtot összekeverjük, bele teszünk egy merítőkanálnyit a főzelék levéből. Elkeverjük, majd még egy kanálnyit adunk hozzá.


Szűrőkanál és fakanál segítségével beleszűrjük a főzelékbe. Felforraljuk, és már készen is van.





 Amitől igazán elképesztően mennyei finom lesz:  miközben beleszűrjük a habarást, tegyük a paradicsomot és a paprikát is a szűrőkanálba, és amennyire csak tudjuk nyomjuk szét. Ettől lesz igazán intenzív egyedi zöldséges íze :)  Az a jó, ha csak a paprika és paradicsom héj marad a szűrőkanálban.  























Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...