2017. május 17., szerda

Gluténmentes pizzatészta


Magas a rosttartalma, gazdag fehérjében, kiváló foszfor, kalcium és magnézium forrás. Imádjuk minden formában: humusz, friss salátában, fűszerekkel pirítva. Van hogy kibontok egy konzervvel, és önmagában eszem.   Igen!   Ő a csicseriborsó.


Csicseri és rizsliszt keverékéből készült ez a pizza. Sütőpapíron sütöttem, picit morzsalékos sütés előtt. Viszont eszméletlenül ropogósra sül a széle. Próbáljátok ki bátran! Nálam nagy kedvenc lett.




Gluténmentes pizza recept 



Hozzávalók:


tészta:

12,5 dkg fehér rizsliszt
12,5 dkg csicseriborsóliszt
2, 5 dkg élesztő
1,5 dl langyos víz
0,5 kk. nádcukor
1,5 ek. hidegen sajtolt olaj
1 tk só
egy csipet bazsalikom, oregánó











Langyos vízzel elkeverjük a nádcukrot, bele morzsoljuk az élesztőt.


A liszteket egy tálba tesszük. Bazsalikommal, oregánóval, sóval ízesítjük. Hozzá keverjük az élesztős, nádcukros vizet, az olajat. Összegyúrjuk, 15 percre meleg helyre tesszük.


A megkelt tésztát kinyújtjuk, olajjal kikent tepsibe tesszük. Megkenjük a paradicsom szósszal, rátesszük a feltéteket.

Előmelegített sütőben, légkeverésen ropogósra sütjük. Sütés végén tehetünk rá házi készítésű vegán sajtot. Vegán sajt recept itt! Pár percre tegyük csak vissza a sütőbe, nehogy a sajt megégjen, 
kiszáradjon.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...