2014. január 5., vasárnap

A finom, régi jól bevált: Krumplis tészta :)



Ki nem emlékszik a régi, jó kis menzai krumplis tésztára?!

Ez az "ahogyan mi csináljuk" változata: sok-sok krumplival, kevés tésztával.

Szinte paprikás krumpli egy kis fodros nagykockával :) Leginkább gyenge levelű, fejes salátával (szabadföldi) a legfinomabb, de a képen látható házi készítésű káposzta saláta is isteni finom hozzá.


Krumplis tészta recept

majdnem ennyire szeretjük  :)

Hozzávalók:

6-8 db közepes krumpli
1/2 cs. tojás nélküli fodros nagykocka
1 közepes fej vörös hagyma
1 kk. őrölt pirospaprika

olaj
víz




A vöröshagymát olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a pirospaprikát, a sót, a kockára vágott krumplit. Felöntjük annyi vízzel, hogy az éppen ellepje. Fedő alatt puhára főzzük.

A tésztát közben, enyhén sós vízben kifőzzük.

Ha a krumpli alap megfőtt, kissé szétnyomkodjuk,. Végül összekeverjük a tésztával.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...