2014. január 26., vasárnap

Gyümölcsös müzli reggelire, ahogyan az anyukám szereti :)
Ezzel a müzli recepttel közel 10 éve ismerkedett meg az anyukám.

Télen nagyon szeretem a zabkásákat, különösen az almás-diósat. Nyáron viszont a főzött müzli, friss gyümölcsökkel és agave sziruppal, hmm.....

Akinek túlzottan átüt a zabpehely íze a méz alól, annak érdemes kevés cukrot, vagy akár mézet tenni a zabpehelyhez, mikor még langyos.

Az a zabpehely, amely meg van főzve, ill. forró vízzel leöntve, hasznosulni tud a tápcsatornában, nem csak "átrohan az emberen", majd minden változástól mentesen, "épen és egészségesen" távozik, ugyanúgy mint a hideg tejjel leöntött társai.

Maga a látvány is az egészséget juttatja az eszembe :) Igaz, az évszak és az időjárás szerint is, most tél van. A havas táj és hideg szél ellenére, csodálatos napsütés volt ma, amely felidézte bennem a nyári napsütés élményét. Így hát gondoltam, megosztom veletek ezt a szívet és gyomrot melengető ételt.

Gyümölcsös müzli recept Hozzávalók 1 főre:

5 dkg zabpehely
1,5 dl víz
2 ek. agave szirup
gyümölcsök ízlés szerint(kivi, alma, narancs, mandarin, banán...)Előző este a  zabpelyhet vízben megfőzzük. Miután kihűlt, hűtőbe tesszük.

Másnap reggel tányérra tesszük. Várjuk meg, amíg szobahőmérsékletre melegszik.

Ízlés szerinti mennyiségű mézzel, gyümölcsökkel fogyasztjuk.

A képen látható müzli almával, kivivel, és naranccsal készült. Kedvünknek megfelelően változtathatjuk a gyümölcsök fajtáit és mennyiségét.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...