2014. január 27., hétfő

Vegán gesztenyés tekercs - hideg süti




Anyukám kedvenc hideg sütije :) Mint minden hideg sütit, ezt is könnyen és gyorsan elkészíthetjük.

Bármilyen alkalomra jó választás, még alkalom nélkül is, csak úgy :)


Vegán gesztenyés tekercs 


Hozzávalók 2 rúd sütihez:

25 dkg darált keksz
30 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 dl rum
1 ek kókuszreszelék
2 kk. kakaópor
25 dkg gesztenyemassza
10 dkg étcsokoládé



A kekszet a 18 dkg margarinnal, 10 dkg cukorral, 0.5 dl rummal, a kókuszreszelékkel és a kakaóval összedolgozzuk. 


A felengedett gesztenyemasszát villával összetörjük, 12 dkg margarinnal, 10 dkg porcukorral, 0.5 dl rummal addig kevergetjük, amíg a cukor el nem olvad. 


Sütőpapíron kinyújtjuk a kekszmassza felét, 20 x 25-ös téglalap formájúvá. A töltelék felét rákenjük, majd felgöngyöljük. 
A másik tekercset ugyanígy készítjük el. 


A tetejét, vízgőz felett olvasztott étcsokoládéval bevonjuk. Ecsettel a legkönnyebb bevonni.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...