2014. január 25., szombat

Rántott zeller



Jellegzetes, erőteljes íze ellenére ezt a gumót, rántott formában kedvelem a legjobban.

Számos kedvező élettani hatása mellett, igazán finom vegán étel, amely nálunk helyett kap a vasárnapi ebédek alkalmával is az asztalon.

Könnyen és gyorsan elkészíthető, egy gumóval két ember is jóllakik.

Hámozás és szeletelés közben a felszabaduló illatokat figyelve lélegzem. Ilyenkor az az érzés kerít hatalmába, hogy az "egészség illatát" szívom mélyen a tüdőmbe.




Rántott zeller recept 

Fél gumó meghámozva, felszeletelve


Hozzávalók 2 főre:

1 db zeller
2-3 ek. teljes kiőrlésű tönköly liszt
finom liszt
zsemlemorzsa
olaj

víz







Meghámozzuk a zellert, felszeleteljük. Mindkét oldalán besózzuk.

Bepanírozzuk. Finom lisztbe forgatjuk, majd a vízzel palacsinta tészta állagúra kevert, teljes kiőrlésű tönköly lisztes masszába mártjuk. Végül zsemlemorzsába hempergetjük.

A tepsit olajjal kikenjük, a sütőt 180 fokra előmelegítjük. 30 perc sülés után megfordítjuk, 10 percig sütjük.

Tetszés szerinti körettel, savanyúsággal tálaljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...