Ha valakire igaz, akkor rám többszörösen is, hogy nem tudok ellenállni a pörköltnek :)
Legyen az zöldborsó, zeller, szója, vagy akár a karfiol. Ráadásul a pörköltszaftot, képes vagyok önmagában kenyérrel, olyan zalaiasan "tunkólni" :)
Még mindig szeretem a hagyományos ízeket, a magyaros ételeket. Fasírt, pörkölt, rántott zöldségek...... Leszoktam a bő olajban való sütésről, helyette inkább tepsiben sütöm, amit csak lehet. Természetesen kivételek mindig vannak, mint a rántott kelkáposzta, a hasábburgonya, lecsós burgonya... Szerintem bizonyos ételeket, azért mértékkel lehet enni, nem túlzásba víve, csak ritkán.
Ahogyan a képen is látható, a bal felső sarokban, készült még uborkasaláta is a karfiol mellé :)
Anyukám megunhatatlan receptje alapján, amit még a nagymamámtól tanult.
Karfiolpörkölt recept
Hozzávalók 2 főre:
30 dkg karfiol (tisztítva)
közepes méretű paprika
2 db paradicsom
1 db vöröshagyma
őrölt pirospaprika
csipet só
olaj
A vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük. Hozzá adjuk az őrölt pirospaprikát, bele vágjuk a paradicsomot, a paprikát.
Sózzuk, majd mehet bele a karfiol. Felöntjük 2 dl vízzel. Fedő alatt puhára főzzük.
Ízlés szerint, rizzsel, bulgurral, hajdinával, tésztával, salátával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése