2014. június 15., vasárnap

Reggeli variációk Zabkására :)




Ehhez a reggelihez, csupán kreativitás és fantázia kell :)  na meg a hozzávalók :)


Többféleképpen is elkészíthetjük: vízzel vagy tejjel főzve, kókuszreszelékkel, karobbal, olajos magvakkal, friss gyümölcsökkel, aszalványokkal,  cukorral, esetleg szirupokkal ízesítve.


Vízzel jobban szeretem az ízét, az almás-diós a kedvencem. A képen a tegnapi reggelim látható: almás-kesudiós zabkása. Amennyire finom, oly kevésbé fotogén :) 


Egy biztos: a gyomrunk hálás lesz a könnyű, rostban gazdag ételért.


Az elkészítés aranyszabályai: pirítsd meg a natúr zabpelyhet, öntsd fel tejjel/vízzel, add hozzá a kedvenc alapanyagaidat: saját szád íze szerint. Kísérletezz bátran!! :)




Zabkása variációk 2 fő részére: 



1. Almás-diós zabkása


Hozzávalók:

1 csésze natúr zabpehely
2 csésze víz
1 marék dió durvára vágva
1 ek. darált dió
1 alma (reszelt)
1 kk. nádcukor/ízlés szerinti ízesítő
fahéj ízlés szerint


A zabpelyhet megpirítjuk, felöntjük a vízzel. Hozzáadjuk a többi alapanyagot, kb. 3-4 percig főzzük.



2. Narancsos-kókuszos zabkása


Hozzávalók:

1 csésze natúr zabpehely
1 csésze víz
1 ek. kókuszreszelék
1 narancs: a felét kockára vágjuk, a másik felét kifacsarjuk
1 kk. nádcukor/ízlés szerinti ízesítő


A zabpelyhet megpirítjuk, felöntjük a vízzel. Hozzáadjuk a felkockázott narancsot, a narancslevet, a kókuszreszeléket, a nádcukrot, kb. 5 percig főzzük.



3. Almás-kesudiós zabkása


Hozzávalók:

1 csésze natúr zabpehely
1 csésze víz
10-12 szem kesudió
1 alma


A zabpelyhet megpirítjuk, felöntjük a vízzel. Hozzáadjuk a kesudiót és az almát. Kb 3-4 percig főzzük.



4. Zabkása friss gyümölcsökkel


Hozzávalók:

1 csésze natúr zabpehely
1 csésze víz
1 alma
1 banán
1 kivi
juharszirup/agave szirup


A zabpelyhet előző este megfőzzük, betesszük a hűtőbe. Másnap reggel hagyjuk szobahőmérsékletűre felmelegedni, felkockázott gyümölcsökkel, mézzel/juharsziruppal tálaljuk.


























Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...