Ehhez a reggelihez, csupán kreativitás és fantázia kell :) na meg a hozzávalók :)
Többféleképpen is elkészíthetjük: vízzel vagy tejjel főzve, kókuszreszelékkel, karobbal, olajos magvakkal, friss gyümölcsökkel, aszalványokkal, cukorral, esetleg szirupokkal ízesítve.
Vízzel jobban szeretem az ízét, az almás-diós a kedvencem. A képen a tegnapi reggelim látható: almás-kesudiós zabkása. Amennyire finom, oly kevésbé fotogén :)
Egy biztos: a gyomrunk hálás lesz a könnyű, rostban gazdag ételért.
Az elkészítés aranyszabályai: pirítsd meg a natúr zabpelyhet, öntsd fel tejjel/vízzel, add hozzá a kedvenc alapanyagaidat: saját szád íze szerint. Kísérletezz bátran!! :)
Zabkása variációk 2 fő részére:
1. Almás-diós zabkása
Hozzávalók:
1 csésze natúr zabpehely
2 csésze víz
1 marék dió durvára vágva
1 ek. darált dió
1 alma (reszelt)
1 kk. nádcukor/ízlés szerinti ízesítő
fahéj ízlés szerint
A zabpelyhet megpirítjuk, felöntjük a vízzel. Hozzáadjuk a többi alapanyagot, kb. 3-4 percig főzzük.
2. Narancsos-kókuszos zabkása
Hozzávalók:
1 csésze natúr zabpehely
1 csésze víz
1 ek. kókuszreszelék
1 narancs: a felét kockára vágjuk, a másik felét kifacsarjuk
1 kk. nádcukor/ízlés szerinti ízesítő
A zabpelyhet megpirítjuk, felöntjük a vízzel. Hozzáadjuk a felkockázott narancsot, a narancslevet, a kókuszreszeléket, a nádcukrot, kb. 5 percig főzzük.
3. Almás-kesudiós zabkása
Hozzávalók:
1 csésze natúr zabpehely
1 csésze víz
10-12 szem kesudió
1 alma
A zabpelyhet megpirítjuk, felöntjük a vízzel. Hozzáadjuk a kesudiót és az almát. Kb 3-4 percig főzzük.
4. Zabkása friss gyümölcsökkel
Hozzávalók:
1 csésze natúr zabpehely
1 csésze víz
1 alma
1 banán
1 kivi
juharszirup/agave szirup
A zabpelyhet előző este megfőzzük, betesszük a hűtőbe. Másnap reggel hagyjuk szobahőmérsékletűre felmelegedni, felkockázott gyümölcsökkel, mézzel/juharsziruppal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése