2014. június 22., vasárnap

Kapros szójaöntet találkozása a salátával :)




Idén rengeteg kapor termett a kertben, és nem is akármilyen szép :) Szeretjük a kapormártást, savanyúság készítéshez is jól jön, meg az Isteni tökfőzelékbe :) Mégis, szívesen megettük volna valamilyen más formában is. Így született meg a kapros szójaöntet ötlete. Nagyon finom lett, mind elfogyott :)

Nekem még mindig ez a kedvenc saláta összeállításom, nem tudom megunni. Fejes saláta vagy káposzta, paradicsommal, uborkával- nálam ez a nyerő.

Mi most pirítóssal ettük. Finom még tepsiben sült burgonyával, grossinivel, akár önmagában.

A kapor, kiváló íze mellett, a hasnyálmirigy működést is szabályozza. A hasnyálmirigy gyógynövényének is szokták nevezni. Fogyasszuk bátran :)





Saláta kapros szójaöntettel  


Hozzávalók 2 főre:


kis fej fejes káposzta
3 db paradicsom
1 közepes kígyóuborka
2-3 db újhagyma
(a zöldségek mennyisége ízlés kérdése)
öntethez:

1 natur szója joghurt (150 gr)
1 csokor kapor (5-6 szál)  



Az öntetet egy két órával az étkezés előtt elkészítjük, hogy az ízek alaposan összeérjenek. A kaprot apróra vágjuk, bele keverjük a szója joghurtba, betesszük a hűtőbe.


A káposztát legyaluljuk. A paradicsomot megmossuk, cikkejekre vágjuk, az uborkát meghámozzuk, feldaraboljuk. A zöldségeket egy nagy tálban összekeverjük. A kapros szójaöntettel tálaljuk.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...